Sfarsitul lumii pe 21.12.2012?

NIKE B. | 11:05:00 a.m. | 1 comentarii

Cercetatorii explica aparitia profetiilor apocaliptice

Sfarsitul lumii si teoriile apocaliptice au fost mereu in centrul atentiei. Pentru anul 2012, cele mai multe profetii se bazeaza pe calendarul scris de mayasi in urma cu peste 1000 de ani.


"Au existat predictii despre sfarsitul lumii la fiecare cativa ani", a declarat astronomul David Morrison, seful Centrului pentru Studiul Vietii in Univers din cadrul SETI. "Numai anul trecut am avut doua sau trei predictii", a mai adaugat astronomul cu ocazia conferintei SETICon 2, ce a avut loc luna trecuta in Santa Clara, California.

David Morrison, Leonard Mlodinow si alti cercetatori au identificat mai multi factori care intretin speculatiile pentru acest subiect, printre care dezinformarea, natura umana si educatia.

Dezinformarea se manifesta cu precadere printre tineri, deoarece multi dintre ei nu pot face diferenta intre sursele credibile si mai putin credibile. Pentru acestia importante sunt numerele, spune David Morrison. Sunt 83 de site-uri care prevestesc sfarsitul lumii in 2012 si doar unul care le contrazice.

Teoriile apocaliptice au existat mereu. Fizicianul Leonard Mlodinow considera aparitia unor astfel de profetii, cat se poate de naturala si specifica naturii umane. Mileritii au crezut in intoarcearea lui Iisus pe Pamant in 1943 sau 1944. Zece ani mai tarziu, un alt grup condus de o femeie din Chicago, pe nume Dorothy Martin, a prezis sfarsitul lumii pe 21 decembrie 1954. Au urmat periodic si alte profetii.

Cel mai bun mod de a opri teoriile apocaliptice este educatia, afirma Fraknoi, un alt cercetator. Intr-un sondaj realizat de Reuters, 15% dintre oameni cred ca sfarsitul lumii va veni in timpul vietii lor. In Statele Unite acest procent este dublu, potrivit agentiei de presa.

Category:

Un comentariu:

  1. Sfarsitu-l lumii ni-l facem noi cu mana noastra prin poluare, consumul de resurse necontrolat si razboaie financiare

    RăspundețiȘtergere

Stirile online ro RTV

toateBlogurile.ro Certificat Web