Sfârşitul lumii in 2012

NIKE B. | 9:52:00 a.m. | 0 comentarii



Sfârşitul lumii in 2012

Subiectul anului este incontestabil legat de data de 21 decembrie 2012: va fi sau nu sfârşitul lumii? Conform calendarului mayaş, în acel moment s-ar sfârşi timpul. Tot civilizaţia din America a calculat, cu sute de ani în urmă - şi datele au fost confirmate de astronomii actuali -, că la acea dată se va produce alinierea Terrei, a Soarelui şi a centrului galaxiei, eveniment care a fost asociat, de-a lungul vremii, cu sfârşitul lumii. Pentru anul acesta mai sunt câteva scenarii apocaliptice, cum ar fi ciocnirea Pământului cu planeta Nibiru ori inversarea polilor magnetici ai Terrei.

Scriitorul şi cercetătorul american John Major Jenkins, care a studiat calendarul mayaş timp de 25 de ani, şi-a publicat concluziile studiilor sale în volumul “Povestea anului 2012”.
Celebrul calendar mayaş este un sistem de măsurare a timpului în care lumea a început în anul 23613 î.Hr. şi se sfârşeşte pe 21 decembrie 2012. Din punct de vedere matematic, este un sistem de numărare a zilelor care foloseşte cinci valori: kin (o zi), uinal (20 de zile), tun (360 de zile), katun (7.200 de zile) şi baktun (144.000 de zile). La fiecare 13 baktuni, adică 5.125,36 de ani, calendarul revine la zero şi reîncepe numărătoarea. Mayaşii credeau astfel că lumea a avut cinci epoci distincte, fiecare cu un soare propriu, durata unei epoci fiind de 13 baktuni.
Conform civilizaţiei mezoamericane, prima epocă a fost cea a Soarelui- Jaguar, populată de giganţi care trăiau în peşteri. A doua lume a fost cea a Soarelui-Vânt, la sfârşitul căreia oamenii au fost transformaţi în maimuţe pentru a reuşi să supravieţuiască vântului distrugător, agăţându-se de copaci. A treia lume a fost cea a Soarelui-Ploaie de Foc, când Pământul a fost distrus de o ploaie cu bulgări de lavă, iar oamenii, pentru a fi salvaţi, au fost transformaţi în păsări. Lumea a patra, cea a Soarelui-Apă, s-a sfârşit printr- un potop ce a cuprins Pământul, oamenii fiind salvaţi din nou de către zei prin transformarea lor în peşti. A cincea lume este cea în care trăim azi, a Soarelui Tonatiuh, care a început în data de 11 august 3114 î.Hr. şi se va sfârşi pe 21 decembrie 2012. Fiecare lume maya se termină violent, dar este continuată de o alta, deci omenirea nu dispare, ci trece dintr-o etapă în alta. Problema e că după 21 decembrie 2012 nu mai urmează nimic în calendarul mayaşilor, astfel că mulţi au asociat această dată cu sfârşitul lumii.

Mitologia română: va urma o lume a oamenilor perfecţi

Nu doar calendarul mayaş face referire la sfârşitul omenirii.
  • Conform tradiţiei hinduse, ciclul planetar e format din patru ere, respectiv Satya Yuga (epoca de aur), Treta Yuga (epoca de argint), Dvapara Yuga (epoca de bronz) şi Kali Yuga (epoca de fier). În acest moment am fi în ultima eră, care se va sfârşi printr-o catastrofă cosmică şi va începe un nou ciclu planetar.
  • Ceva similar spune şi tradiţia românească. Volumul “Mitologia română”, de Mircea Vulcănescu, arată că în legendele româneşti se spune că lumea a cunoscut trei cicluri umanoide: cea a căpcăunilor, cea a uriaşilor şi cea actuală, a oamenilor. Urmează a patra, lumea blajinilor, a fiinţelor umanoide perfecte, care va fi eternă.
  • Cea mai veche scriere chinezească, “I Ching” sau “Cartea Schimbărilor”, folosită pe post de oracol, ascunde şi ea o ciudăţenie. La începutul anilor ’70, cercetătorul american Terence McKenna a analizat numerologic structura cărţii şi a conceput o hartă a timpului care se încheie, în mod ciudat, tot pe 21 decembrie 2012.

Alinierea Pământului cu Soarele şi cu centrul galaxiei poate modifica genetic specia umană

John Major Jenkins mai scoate în evidenţă faptul că o sculptură mayaşă, Stela 25 de la Izapa, descrie alinierea galactică din 21 decembrie 2012, eveniment confirmat de astronomi şi care urmează să se producă la ora 13.11, ora României. Însă cercetătorii nu pot spune cum va influenţa acest fenomen unic Terra. Dacă asemenea aliniamente s-au mai produs în anii 3000 î.Hr. şi 1500 î.Hr., deosebirea este că de această dată, la 21 decembrie 2012, ora 11.11 GMT, adică 13.11 ora României, centrul Soarelui nu doar că se va afla pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic, ci se va afla chiar peste uriaşa gaură neagră din centrul galaxiei. Cum alinierea coincide cu cel mai puternic maximum solar din ultimii 400 de ani, unii susţin că acest lucru ar putea “prăji” toată tehnologia electronică a omenirii şi ar putea declanşa cutremure şi erupţii vulcanice de o putere nemaiîntâlnită. Alţi cercetători au emis ipoteza potrivit căreia această aliniere va modifica specia umană din punct de vedere genetic, în sensul pozitiv.

Numerologii prezic nervozitate şi agresivitate spre finele anului

 Iată ce spun specialiştii în ştiinţe ezoterice referitor la anul acesta.
de vedere numerologic, dominat de cifra 5. Aceasta e «cifra sexualităţii masculine », compusă din prima cifră feminină (2) şi prima cifră masculină (3). Ca atare, anul pe care îl străbatem va fi unul al instabilităţii, al schimbărilor şi al riscurilor, în condiţiile unei slabe dorinţe de asumare a responsabilităţii individuale. De asemenea, compunerea sa mai poate fi făcută şi din cifrele 1 (potenţa creativă a lui Dumnezeu) şi 4 (materia şi viaţa), care va accentua indecizia, concomitent creşterii agresivităţii şi nervozităţii mai ales spre finele anului, când se va înregistra o puternică afectare din cauza nemulţumirilor şi a eşecurilor din trecutul mai îndepărtat şi în special din trecutul apropiat”, ne-a explicat numerologul Mihai Georgescu. Pentru România vin vremuri bune
“Conform zodiacului chinezesc, anul 2012 este al Dragonului de apă, adică unul al catastrofei. Însă din punctul de vedere al zodiacului european, pentru România acest an înseamnă că Soarele în progresie se aşază peste Ascendent, adică va fi unul din cele mai importante puncte de realizare materială şi spirituală. Asta înseamnă că, în timp ce pentru restul lumii va trece prin clipe grele, pentru România vin vremuri bune”, ne-a declarat astrologul Stavrou.

5, cifra dominantă a anului. Iată de ce

Calculul numerologic se face însumând cifrele anului: 2012 = 2+0+1+2 = 5. Această cifră poate fi rezulta prin două combinaţii: 1+4 = 5 şi 2+3 = 5. Din cele două variante se poate determina “personalitatea” cifrei 5.

Category:

0 comentarii

Stirile online ro RTV

toateBlogurile.ro Certificat Web