Ce i-a suparat pe sindicalisti

NIKE B. | 6:23:00 p.m. | 0 comentarii






 Care sunt nemultumirile partenerilor sociali, legate de schimbarile Codului Muncii

Sindicatele sustin ca, prin noua lege, se vrea dizolvarea lor. Inca din toamna, de la inceputul dezbaterii publice pe Codul Muncii, acestea au formulat o lista cu puncte pe care nu vor sa le accepte.
Primul, si cel mai important pentru reprezentantii salatiatilor, prevede ca pe timpul grevei, angajatorul va putea suspenda contractul de munca al participantilor la protest.
In plus, noua varianta permite angajatorilor care fac concedieri colective sa angajeze alte persoane pe posturile ramase vacante chiar de a doua zi.
Tot la capitolul nemultumiri a fost trecuta si perioada in care angajatorul trebuie sa asigure fiecarui salariat concediul de odihna neintrerupt. Aceasta se reduce de la 15 la 10 zile, pentru situatiile in care concediul este programat fractionat.
Reprezentantii angajatilor reclama si modificarea preavizului in cazul demisiei, cafre a fost prelungit la 20 de zile lucratoare, de la 15 zile calendaristice, in prezent.
Si contractele pe durata determinata si-au modificat durata, ele pot fi incheiate pe o perioada de minimum 36 de luni, fata de 24 de luni, in legislatia actuala. Practic, nu exista o limita. Daca un patron nu vrea sa angajeze pe perioada nedeterminata poate face asta.

stirileprotv.ro

Category: ,

0 comentarii

Stirile online ro RTV

toateBlogurile.ro Certificat Web